Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Warzywa z tymiankiem pieczone w oliwie

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Warzywa z tymiankiem pieczone w oliwie - składniki:
Warzywa z tymiankiem pieczone w oliwie - sposób przygotowania: Umyte i obrane warzywa (oprócz cebuli i czosnku) myjemy, kroimy na kawałki o dł. 3-4 cm. Cebule obieramy, kroimy w ćwiartki, czosnku nie obieramy. Wrzucamy wszystko do miski, doprawiamy oliwą, tymiankiem, solą i pieprzem. Mieszamy, by oliwa z przyprawami oblepiła warzywa. Przekładamy je do formy, pieczemy 45 min w 200oC (podczas pieczenia trzeba je dwa-trzy razy wyjąć i przemieszać), aż będą z wierzchu rumiane i chrupiące, a miękkie w środku.