Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Tarta Tatin z pomidorami

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Tarta Tatin z pomidorami - składniki:
Tarta Tatin z pomidorami - sposób przygotowania: Czosnek przeciskamy przez praskę. Pomidory odsączamy z zalewy, wycinamy z nich twardsze części. Na patelni rozgrzewamy część oliwy i podsmażamy odsączone pomidory, dodajemy czosnek, solimy i pieprzymy. Redukujemy do otrzymania konsystencji purée. Resztką oliwy natłuszczamy formę do pieczenia, wlewamy do niej pomidory, rozsmarowujemy na nich pesto, posypujemy bazylią i grubszą warstwą semoliny. Przykrywamy ciastem, dociskając brzegi w głąb formy. Nakłuwamy ciasto widelcem. Pieczemy 25 minut w 210°C. Po upieczeniu odwracamy tartę i podajemy letnią lub zimną (taka jest najlepsza).
Tarta szpinakowa na kruchym spodzie - dobry nastrój na długo

Informacje o Tarta Tatin z pomidorami

  • Ciasto francuskie na słodko i słono

    Ciasto francuskie na słodko i słono

    płynne składniki nie wypłynęły ze środka tarty. Przepisy: Tarta tatin z pomidorami i bazylią Tarta z salami i pomidorami Tarta prowansalska Tarta z kurkami i ricottą Tarta z camembertem, pieczarkami i orzechami Lurch FlexiForm forma na ta... Silikomart Forma silikonowa