Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Zupa kurkowo-porowa
Zupa kurkowo-porowa - składniki:
Zupa kurkowo-porowa - sposób przygotowania:
W rondlu rozgrzewamy masło z oliwą, wkładamy czosnek, kurki, cebulę oraz pory i, mieszając, smażymy 3-4 minuty. Wlewamy wino, mieszamy, gotujemy jeszcze 2 minuty. W dużym garnku zagotowujemy bulion z chilli i pieprzem, solimy do smaku (ale ostrożnie, bo bulion jest słony). Wkładamy do bulionu grzyby, cebulę, pory i czosnek. Gotujemy 15 minut, a potem miksujemy (pozostawiamy kilka całych kurek). Śmietankę łączymy z małą ilością gorącej zupy, wlewamy do pozostałej, mieszając, zagotowujemy. Przed podaniem dekorujemy kurkami i gałązkami kolendry.
- po 3 łyżki masła i oliwy
- 3 roztarte ząbki czosnku
- 70-80 dag oczyszczonych kurek
- 1 duża posiekana biała cebula (lub 2 mniejsze)
- 1 duży
- pokrojony w cieniutkie paseczki (julienne) por
- 1/4 szklanki białego wytrawnego wina
- 1.5 l bulionu drobiowego
- 1/2 łyżeczki chilli w płatkach
- sól
- 1 łyżeczka mielonego czarnego pieprzu
- 1 szklanka gęstej (36%) śmietanki
- gałązki świeżej kolendry
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki