Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Łosoś spleciony z sandaczem z borowikami i pieczonymi słodkimi ziemniakami
Łosoś spleciony z sandaczem z borowikami i pieczonymi słodkimi ziemniakami - składniki:
Łosoś spleciony z sandaczem z borowikami i pieczonymi słodkimi ziemniakami - sposób przygotowania:
Filety z łososia i sandacza kroimy w cienkie plastry. Każdy posypujemy solą, koperkiem i skrapiamy sokiem z cytryny. Układamy plaster jednej ryby na drugiej i zwijamy jak roladkę. Wkładamy na 2 godziny do zamrażalnika. Borowiki jeśli trzeba - rozmrażamy, kroimy w plastry i smażymy na maśle z dodatkiem posiekanych cebuli i czosnku. Doprawiamy solą i pieprzem. Ziemniaka kroimy w grube plastry, skrapiamy oliwą, posypujemy rozmarynem i pieczemy w 175°C przez 15 min. Wyjmujemy roladki z zamrażalnika i kroimy na plastry grubości 1 cm. Smażymy w klarowanym maśle, aż się zrumienią. Podajemy w towarzystwie upieczonych ziemniaków i borowików. Potrawa najlepiej smakuje z sosem Verde (należy zmiksować liście natki pietruszki i bazylii wraz z kaparami, czosnkiem i oliwą).
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki