Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Udziec jagnięcy nomadów
Udziec jagnięcy nomadów - składniki:
Udziec jagnięcy nomadów - sposób przygotowania:
Wykopujemy w ziemi zagłębienie na tyle duże, aby zmieścił się w nim udziec jagnięcy. Wsypujemy tam brykiety grillowe i podpalamy je. Czekając, aż zaczną się żarzyć, nacieramy udziec przyprawami, oliwą i obkładamy plackami pita. Z kilku warstw folii aluminiowej tworzymy dużą kieszeń, układamy w niej udziec, obsypujemy wiśniami i szczelnie zamykamy, aby do środka nie dostał się popiół. Pakunek z mięsem kładziemy na rozżarzonych brykietach, lekko obsypujemy ziemią i pozostawiamy na 2 godziny. Gotowy udziec możemy podać z jogurtem greckim wymieszanym z serem feta oraz z sałatką z ogórków, pomidorów i mięty, którą przyprawiliśmy solą i pieprzem, a potem skropiliśmy świeżo wyciśniętym sokiem z cytryny.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki