Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Bób z mulami

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Bób z mulami - składniki:
Bób z mulami - sposób przygotowania: Mule szorujemy szczoteczką i kilka razy płuczemy. Umyty bób wrzucamy na wrzątek na dwie minuty, odcedzamy i obieramy z łupinek. W garnku rozgrzewamy 2 łyżki oliwy i wrzucamy po pół łyżki suszonego tymianku i rozmarynu, zmiażdżony czosnek i liść bobkowy. Solimy, pieprzymy. Dodajemy mule, wlewamy wino, i dusimy pod przykryciem 5 minut, poruszając od czasu do czasu garnkiem. Mule wyjmujemy z muszli. Pozostałą oliwę podgrzewamy na patelni, dodajemy bób, sól, pieprz i dusimy 5 minut. Bób mieszamy z mulami. Potrawę podajemy polaną sosem z duszenia muli, posypaną papryką, kminkiem i świeżą kolendrą. Dekorujemy cytryną i muszlami.