Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Wątróbka z rabarbarem i sosem pomarańczowym

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Wątróbka z rabarbarem i sosem pomarańczowym - składniki:
Wątróbka z rabarbarem i sosem pomarańczowym - sposób przygotowania: Umyte i oczyszczone wątróbki oprószamy mąką, smażymy na oleju. Dodajemy cynamon, doprawiamy solą i białym pieprzem, odstawiamy w ciepłe miejsce. W rondelku gotujemy sok z pomarańczy z obranym rabarbarem, dodajemy miód. Gotujemy na wolnym ogniu, aż do uzyskania konsystencji syropu, na koniec wkręcamy masło. Do ciepłego sosu wkładamy gruszkę pokrojoną w ósemki, przez chwilę podgrzewamy. Wykładamy ciepłe wątróbki i cząstki gruszki na talerz, polewamy sosem z pomarańczy z rabarbarem, dekorujemy chrustem z rabarbaru.