Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Piknikowe ciasteczka

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Piknikowe ciasteczka - składniki:
Piknikowe ciasteczka - sposób przygotowania: Mąkę, proszek do pieczenia i cynamon mieszamy z cukrem, a następnie siekamy z masłem. Dodajemy jajo, aromat i suche rodzynki, szybko zagniatamy. Ciasto rozwałkowujemy na grubość 7 mm, podsypując je mąką, i wycinamy kółka foremką lub szklanką. Ciasteczka pieczemy ok. 10 minut w temperaturze 180°C, nie pozwalając, żeby się przyrumieniły, bo będą za twarde. W trakcie pieczenia rosną, nie należy więc układać ich zbyt blisko siebie. Z pieca trzeba je wyjąć, gdy naciśnięte na środku palcem będą się lekko uginać, a spód będzie lekko złoty. Wystudzone ciastka pakujemy do pudełka i zabieramy na piknik.

Informacje o Piknikowe ciasteczka

  • Arak

    Arak

    do ciast, deserów lodowych oraz koktajli. Często także dodaje się go do kawy, herbaty oraz poncz. Sprawdzi się również jako uzupełnienie niektórych dań mięsnych. Zobacz także: Piknikowe ciasteczka Kuleczki kakaowe z