Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Kurczak na sposób Beaune

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Kurczak na sposób Beaune - składniki:
Kurczak na sposób Beaune - sposób przygotowania: Kawałki kurczaka dokładnie szorujemy połówką cytryny. Osuszamy, posypujemy solą, pieprzem i tartą gałką. Smażymy na złoty kolor na maśle i oliwie. Następnie wkładamy do brytfanny i polewamy ciepłą śmietanką. Wstawiamy do średnio gorącego piekarnika i pieczemy do miękkości. Pod koniec pieczenia do każdego kapelusza grzyba wkładamy kawałek masła i układamy pieczarki na wierzchu kurczaka. Wstawiamy na górną półkę piekarnika na 5 minut. Następnie szybko mieszamy, dodając brandy, i natychmiast podajemy. MOJA UWAGA: Porcja na 4 osoby. Pieczemy w 170°C pod przykryciem przez godzinę. Podajemy z brązowym ryżem.