Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Tort hiszpański
Tort hiszpański - składniki:
Tort hiszpański - sposób przygotowania:
Upiec trzy placki w coraz mniejszej wielkości z pianą z białek i różne drobne figurki. Osobno ubić litr kremowej śmietanki na tęgą pianę, dodawszy cukru z wanilią do smaku; gdy piana jest już tak sztywną, że ją nożem można krajać, przekładać nią na dwa palce grubą warstwą placki merengowe, na wierzchu wycisnąc szprycką z papieru różne figurki z kremu, układając w środku drobne merengi, przybrać pastylkami czekoladowymi i postawić na lodzie. Bicie śmietanki i przekładanie merengów powinno się odbywać najwyżej godzinę przed podaniem, bo gdy dłużej postoi, merengi rozmokną, a krem zwodnieje.
- 3 placki bezowe oraz trochę małych bezików
- 1 l śmietany kremówki
- 5 cukrów waniliowych
- czekoladowe pastylki do dekoracji tortu
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki