Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Pieczone zielone renklody
Pieczone zielone renklody - składniki:
Pieczone zielone renklody - sposób przygotowania:
Rozgrzewamy piekarnik do 180°C. Renklody układamy jedna obok drugiej w dużym żaroodpornym naczyniu lub w kilku mniejszych. Polewamy sokiem pomarańczowym, wtykamy pomiędzy śliwki gwiazdki anyżu, skrapiamy syropem klonowym bądź miodem. Pieczemy 30 minut - śliwki powinny być miękkie, ale nie mogą się rozpadać, toteż kontrolujemy ich stan podczas pieczenia. Podajemy z jogurtem.
- 700 g zielonych renklod (odmiany ulena)
- sok z 2 pomarańczy
- 3 gwiazdki anyżu
- 3-4 łyżki syropu klonowego lub miodu
- do podania gęsty jogurt grecki
Najprostsze lody bananowe. Wystarczy jeden składnik!
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki