Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Pak choi z chilli
Pak choi z chilli - składniki:
Pak choi z chilli - sposób przygotowania:
Kapustę dokładnie myjemy i dzielimy na liście. Chilli, czosnek oraz imbir drobno siekamy i przez minutę podsmażamy na oleju w woku lub na patelni. Dodajemy liście kapusty i, cały czas mieszając, smażymy, aż zmiękną, ale w dalszym ciągu pozostaną al dente. Doprawiamy sosem sojowym, smażymy jeszcze minutę i podajemy.
- 4 kapusty pak choi (można zastąpić kapustą pekińską)
- 1 mała papryczka chilli
- 2 ząbki czosnku
- kawałek (3 cm) imbiru
- 2 łyżki sosu sojowego
Informacje o Pak choi z chilli
-
Kuchnia chińska w pięciu smakach
. Na koniec wkładamy gotowe pierożki do woka, wlewamy wodę i dusimy przez 3-4 minuty, do chwili aż woda całkiem wyparuje. Dzięki temu mięso się ugotuje, a pierożki nie staną się zbyt suche. Pak choi z chilli (dla 2 osób) 4 kapusty pak choi (można zastąpić kapustą pekińską), 1 mała
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki