Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Pak choi z chilli

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Pak choi z chilli - składniki:
Pak choi z chilli - sposób przygotowania: Kapustę dokładnie myjemy i dzielimy na liście. Chilli, czosnek oraz imbir drobno siekamy i przez minutę podsmażamy na oleju w woku lub na patelni. Dodajemy liście kapusty i, cały czas mieszając, smażymy, aż zmiękną, ale w dalszym ciągu pozostaną al dente. Doprawiamy sosem sojowym, smażymy jeszcze minutę i podajemy.

Informacje o Pak choi z chilli

  • Kuchnia chińska w pięciu smakach

    Kuchnia chińska w pięciu smakach

    . Na koniec wkładamy gotowe pierożki do woka, wlewamy wodę i dusimy przez 3-4 minuty, do chwili aż woda całkiem wyparuje. Dzięki temu mięso się ugotuje, a pierożki nie staną się zbyt suche. Pak choi z chilli (dla 2 osób) 4 kapusty pak choi (można zastąpić kapustą pekińską), 1 mała