Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Zupa kukurydziana z nachos i serem cheddar

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Zupa kukurydziana z nachos i serem cheddar - składniki:
Zupa kukurydziana z nachos i serem cheddar - sposób przygotowania: Cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy na rozgrzanej w garnku oliwie, dodajemy kukurydzę, mleko kokosowe, tymianek i gotujemy na wolnym ogniu przez 15-20 minut. Miksujemy zupę na gładki krem. Jeśli jest za gęsty, ewentualnie dodajemy wodę. Doprawiamy solą. Krem podajemy na gorąco, posypujemy odrobiną posiekanego chilli (bez pestek), nachos, serem i posiekaną kolendrą.
Nachos domowej roboty, głód matką inwencji kulinarnej

Informacje o Zupa kukurydziana z nachos i serem cheddar

  • Ogrzej mnie!

    Ogrzej mnie!

    zmiażdżoną trawę cytrynową oraz kurczaka pokrojonego w plasterki o grubości 1 cm. Gotujemy przez 15-20 minut. Podajemy z ryżem jaśminowym lub basmati. Zupa kukurydziana z nachos i serem cheddar (dla 4 osób) 1 biała cebula