Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Pieczona czerwona kapusta z pomarańczami, orzechami włoskimi i kozim serem
Pieczona czerwona kapusta z pomarańczami, orzechami włoskimi i kozim serem - składniki:
Pieczona czerwona kapusta z pomarańczami, orzechami włoskimi i kozim serem - sposób przygotowania:
Pozbywamy się z kapusty brzydkich liści, a następnie kroimy ją w plastry grubości 1-2 cm. W miseczce mieszamy sok z jednej pomarańczy, skórkę otartą z pomarańczy, olej z orzechów włoskich i przyprawy: sól, pieprz, chilli oraz cynamon. Na wyłożoną papierem blaszkę przekładamy plastry kapusty, delikatnie skrapiając ją dressingiem. Następnie pieczemy ją w 180 stopni C około 15 minut. W tym czasie podprażamy orzechy włoskie na suchej patelni, wykrawamy z pomarańczy filety. Upieczoną kapustę posypujemy orzechami, filetami z pomarańczy oraz pokruszonym kozim serem.
- 1 czerwona kapusta
- 2 pomarańcze (sok i skórka)
- 4-5 łyżek oleju z orzechów włoskich
- sól i pieprz do smaku
- szczypta chilli
- 1/2 łyżeczki cynamonu
- 1/3 szklanki orzechów włoskich
- 100 g koziego sera(np. rolady)
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki