Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Karminadel górnośląski
Karminadel górnośląski - składniki:
Karminadel górnośląski - sposób przygotowania:
Śledzia moczymy przez kilka godzin w wodzie, a następnie osączamy i mielemy. Obraną cebulę drobno siekamy, a kajzerkę moczymy w wodzie i odciskamy. Śledzia mieszamy z mięsem, cebulą, bułeczką i jajkiem. Wyrabiamy na jednolitą masę, dodając przyprawy (ostrożnie z solą, bo słony jest śledź). Z masy formujemy owalne kotlety o grubości 1,5-2 cm i obtaczamy w mące. Smażymy na smalcu na złoty kolor z obu stron. Najsmaczniejsze są z tradycyjnymi tłuczonymi ziemniakami i mizerią.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki