Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Penne z warzywami i Frontierą Blue
Penne z warzywami i Frontierą Blue - składniki:
Penne z warzywami i Frontierą Blue - sposób przygotowania:
Na suchą, rozgrzaną patelnię wrzucamy posiekane papryczkę i czosnek. Po 20 sekundach zalewamy olejem (lub oliwą) i dodajemy pokrojone w kostkę cukinie i kalarepę. Dokładamy miód i musztardę, ciągle mieszając. Gdy warzywa zaczną się rumienić, wlewamy wino i pozwalamy mu nieco odparować. Doprawiamy solą i łączymy z ugotowanym al dente makaronem oraz pokrojonym w kostkę serem. Podajemy posypane posiekanymi ziołami. WINO: Polecam coś konkretnego: furminta Padihegy 2009 z Árvay Családi Pincészet. Piękne, spokojne wino z dojrzałych gron dorównało klasą serowi, który spokorniał i zaokrąglił się w warzywnym towarzystwie. Pachniało to wszystko tokajskim końcem lata.
- 1 mała papryczka peperoncino
- 2 ząbki czosnku
- olej rzepakowy z Kałdusa (ostatecznie andaluzyjska oliwa z oliwek royal)
- 2 małe cukinie
- 1 średnia kalarepa
- 1 łyżka miodu (najlepiej wrzosowego)
- 1 łyżka musztardy Dijon
- 1/2 szklanki białego wina
- 200 g makaronu penne
- sól
- 100 g sera Frontiera Blue
- kilka gałązek świeżych ziół
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki