Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Bułeczki z nadzieniem z róży
Bułeczki z nadzieniem z róży - składniki:
Bułeczki z nadzieniem z róży - sposób przygotowania:
Pół szklanki płatków myjemy, zalewamy ciepłym mlekiem i odstawiamy na kilka godzin, najlepiej na noc. Po tym czasie odcedzamy - płatki wyrzucamy, mleko zostawiamy. Resztę płatków kroimy w paseczki, zalewamy gorącą wodą, od razu odcedzamy i dobrze odsączamy. Do dużej miski przesiewamy mąkę i proszek do pieczenia. Dodajemy kardamon, sól i płatki róż. Mieszamy. Jajka rozbijamy w miseczce i łączymy z ?różanym mlekiem?. Masło rozpuszczamy w rondelku, wsypujemy cukier i mieszamy, aż się rozpuści. Do mąki dodajemy gorące masło z cukrem, jajka z mlekiem i szybko mieszamy. Do wysmarowanych masłem foremek kładziemy dwie łyżki ciasta. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 20-25 minut (na jasnozłoty kolor). Jeszcze ciepłe (nie gorące) przekrawamy, smarujemy masłem i... zapominamy o kaloriach.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki