Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Pikantny pomidorowy sorbet
Pikantny pomidorowy sorbet - składniki:
Pikantny pomidorowy sorbet - sposób przygotowania:
Sok pomidorowy mieszamy z cytrynowym i przyprawiamy sosem worcester. Wkładamy na 30 minut do zamrażalnika. Następnie dodajemy sztywną pianę z białek, delikatnie mieszamy, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Wstawiamy do lodówki jeszcze na godzinę. Co 10-15 min mieszamy. Sorbet podajemy pomiędzy dwoma daniami (np. rybnym i mięsnym) dla odświeżenia smaku. Przed podaniem posypujemy oliwkami i dekorujemy bazylią lub miętą.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki