Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Bulion z kluskami

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Bulion z kluskami - składniki:
Bulion z kluskami - sposób przygotowania: Obrane i utłuczone ziemniaki mieszamy dokładnie z masłem i żółtkiem. Do masy dodajemy pianę ubitą z białka, posiekane zioła, przyprawy i tyle mąki, by uzyskać "ścisłe" ciasto. Formujemy kluski długooci około dwóch centymetrów i gotujemy 5 minut w bulionie.

Informacje o Bulion z kluskami

  • Lekkostrawny obiad na słono i słodko - 5 przepisów

    Lekkostrawny obiad na słono i słodko - 5 przepisów

    kluseczki to doskonały posiłek na wzmocnienie. Do zupy możesz wkroić lub zetrzeć również miękkie warzywa, które zostały z gotowania bulionu. Bulion z kluskami 4 ugotowane w mundurkach ziemniaki 2 dag masła 1 jajko natka lubczyk trybula sól biały pieprz mąka 1 l bulionu Obrane i utłuczone