Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Pasztecik babeczka z migdałami i rodzynkami

Autor
A A A
  • Pasztecik babeczka z migdałami i rodzynkami

    Fot. Agata Jakubowska / Agencja Wyborcza.pl

    Czas przygotowania: do 60 minut

    Poziom trudności: łatwe

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Pasztecik babeczka z migdałami i rodzynkami - składniki:
Pasztecik babeczka z migdałami i rodzynkami - sposób przygotowania: Siekamy mąkę z masłem, dodajemy cukier i sól. Dolewamy wodę i zagniatamy ciasto. Odkładamy je do lodówki na 30 minut. Odrywamy kawałki ciasta i wylepiamy nim wysmarowane masłem foremki do babeczek. Pieczemy przez mniej więcej 15 minut w temperaturze 200°C. Masło do farszu roztapiamy w rondelku, wrzucamy posiekaną dymkę, dusimy do miękkości. Dodajemy kaszkę, migdały, orzechy, rodzynki, miód, natkę, pieprz, gałkę, szczyptę soli do smaku, żółtka. Mieszamy. Ciepłym farszem napełniamy ciepłe babeczki. Od razu podajemy.
Podręczny pasztecik podróżny