Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Buraczki z borówkami

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Buraczki z borówkami - składniki:
Buraczki z borówkami - sposób przygotowania: W garnku zagotowujemy wodę z cukrem, mieszając, aż cukier się rozpuści. Dodajemy obrane i pokrojone w cienkie talarki buraki. Gotujemy ok. 15 min (powinny być miękkie, ale jędrne). Następnie dodajemy ocet i borówki i gotujemy jeszcze 5-10 minut. Przestudzone pikle przekładamy do szklanego pojemnika z pokrywką. Przechowujemy w lodówce. Podajemy jako dodatek do drobiu lub czerwonych mięs. Jeśli chcemy przechować pikle do zimy, gorące buraczki nakładamy do małych wyparzonych słoiczków, zalewamy gorącą marynatą, zakręcamy i odwracamy do góry dnem.
Dietetyczny deser, który zrobisz w 5 minut i zjesz bez wyrzutów sumienia [HAPS FIT]