Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Kotleciki jagnięce z kolendrą
Kotleciki jagnięce z kolendrą - składniki:
Kotleciki jagnięce z kolendrą - sposób przygotowania:
Mieszamy jogurt z chilli, sokiem cytrynowym, szczyptą soli i przyprawą garam masala. Masą nacieramy kotleciki, wkładamy je do woreczka i szczelnie zawiązujemy. Wstawiamy do lodówki co najmniej na 2 godziny. Smażymy na suchej, mocno rozgrzanej patelni - żeliwnej lub grillowej - po 4 minuty z każdej strony. W tym czasie na drugiej patelni rozgrzewamy łyżkę oliwy, dodajemy imbir, posiekaną cebulę i drobno pokrojone pomidory. Smażymy 5 minut, polewamy zgrillowane kotleciki. Obficie posypujemy listkami kolendry, podajemy z cząstką limonki.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki