Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Caserrole cukiniowo-fasolowe

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Caserrole cukiniowo-fasolowe - składniki:
Caserrole cukiniowo-fasolowe - sposób przygotowania: Cebulę i cukinie pokroić na plasterki. W garnku rozgrzać oliwę i wrzucić na nią cebulę, a po ok. 2 minutach cukinie. Trzymać na średnim ogniu przez ok. 10 minut, do momentu aż zmiękną i lekko się zrumienią. Dolać wino, doprowadzić do wrzenia i gotować 2 minuty (lub chwilę dłużej), aż wino w połowie wyparuje. Dodać pomidory z puszki, oliwki, fasolkę odsączoną z zalewy (można też samemu ugotować wcześniej fasolę) oraz rozmaryn. Zagotować i dusić przez ok. 5 minut. Doprawić do smaku. Masło połączyć z czosnkiem oraz pietruszką. Bagietkę pokroić na dość cienkie kromki, wysmarować masłem z ziołami. Ułożyć na potrawce z fasoli i zapiekać przez ok. 5-10 minut, aż grzanki ładnie się podpieką i zrumienią.