Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Węgierska zupa jednogarnkowa
Węgierska zupa jednogarnkowa - składniki:
Węgierska zupa jednogarnkowa - sposób przygotowania:
W dużym garnku rozgrzać smalec. Dorzucić posiekaną cebulę i mieszając podsmażyć. Mięso pokroić w niedużą kostkę i dodać do cebuli. Dodać posiekany lub przeciśnięty przez praskę czosnek oraz paprykę w proszku i mieszając smażyć przez około 3 minuty. Dodać pomidory i gotować przez chwilę. Następnie dolać bulion oraz wodę z suszonych grzybów, dodać liście laurowe, pokrojoną w kostkę paprykę i drobno pokrojone grzyby, oraz pokrojoną w plasterki marchewkę. Garnek przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż mięso zmięknie. Na około 30 minut przed końcem gotowania dodać pokrojone w kostkę ziemniaki i majeranek. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
- 1 kg mięsa wieprzowego (pół na pół karkówka i łopatka)
- 2 duże cebule
- 2 łyżki smalcu (polecam nie zamieniać na inny tłuszcz)
- 5 ząbków czosnku
- 2 łyżki słodkiej papryki w proszku
- 3 czerwone papryki
- puszka pomidorów krojonych (400 g)
- 1.5 l bulionu warzywnego
- 2 liście laurowe
- 2 średnie marchewki
- 3 suszone grzybki (wcześniej namoczone - wodę z moczenia zachować i dolać do zupy)
- 4 ziemniaki
- majeranek
- sól i pieprz
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki