Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Węgierski gulasz - gulyasleves
Węgierski gulasz - gulyasleves - składniki:
Węgierski gulasz - gulyasleves - sposób przygotowania:
W garnku w którym będziemy gotować zupę roztapiamy smalec. Na smalcu podsmażamy pokrojoną cebulę, razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Mięso kroimy w kostkę i dodajemy do garnka. Wszystko mieszamy i po ok 10 minutach dodajemy pokrojoną drobno paprykę, pomidory, oraz wszystkie przyprawy. Gotujemy tak kolejne 10 minut, od czasu do czasu mieszając, i dopiero po tym czasie zalewamy całość bulionem. Gotujemy godzinę. Ziemniaki obieramy i kroimy na kawałki po czym dodajemy do zupy. Doprawiamy solą i pieprzem i gotujemy kolejne 30 minut.
- 800 g mięsa (u mnie wołowe i wieprzowe pół na pół)
- 2 duże cebule
- 2 łyżki smalcu
- 2 l bulionu
- 1 papryka czerwona
- 2 pomidory
- 4 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka papryki czerwonej
- 1 łyżeczka kminku mielonego
- 2 liście laurowe
- 4 kulki ziela angielskiego
- sól
- pieprz
- 3 duże ziemniaki
Gulasz wołowy
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki