Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Kuskus z pieczoną dynią i groszkiem cukrowym
Kuskus z pieczoną dynią i groszkiem cukrowym - składniki:
Kuskus z pieczoną dynią i groszkiem cukrowym - sposób przygotowania:
Dynię kroimy w grubą kostkę, rozkładamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, skrapiamy oliwą, oprószamy solą i pieprzem, wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 170°C i pieczemy, aż będzie miękka (20-30 minut). W połowie pieczenia obracamy kostki. Upieczoną dynię studzimy. Następnie blanszujemy groszek cukrowy - gotujemy chwilę w osolonej wodzie. Kuskus wsypujemy do miski, zalewamy wrzącym bulionem lub wywarem warzywnym, przykrywamy i zostawiamy 5 minut, aż spęcznieje. Po tym czasie mieszamy widelcem i ewentualnie doprawiamy solą. Dodajemy przestudzoną dynię, groszek cukrowy i miętę. Oliwę mieszamy z sokiem z cytryny i miodem, następnie zalewamy sałatkę i delikatnie mieszamy.
Zwiastun jesieni: krem z dyni
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki