Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Halibut z warzywami

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Halibut z warzywami - składniki:
Halibut z warzywami - sposób przygotowania: Marchewki i cukinię kroimy w długie cienkie plastry, a następnie w słupki, tak by przypominały cienki makaron. Czosnek kroimy w plasterki. Mieszamy marchewkowe i cukiniowe makarony z czosnkiem, solą, pieprzem i tymiankiem. Układamy w naczyniu żaroodpornym i skrapiamy wodą. Halibuta nacieramy solą i pieprzem, układamy w drugim naczyniu żaroodpornym. Rozgrzewamy piekarnik do 180°C. Wstawiamy oba naczynia i pieczemy ok. 20 minut, aż ryba i warzywa będą miękkie. Zwijamy "makaron" w gniazdka i na każdym układamy kawałek ryby, posypujemy natką. Dzieciom podajemy z ryżem lub ziemniakami oraz sosem ze słodkiej śmietanki i parmezanu.