Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Schab z makaronem - z Polski do kuchni włoskiej

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Schab z makaronem - z Polski do kuchni włoskiej - składniki:
Schab z makaronem - z Polski do kuchni włoskiej - sposób przygotowania: Makaron (najlepiej durum) gotujemy al dente. W tym samym czasie schab pocięty w paseczki przyprawiamy solą, pieprzem i ziołami, cebule szalotkę kroimy w piórka, koper włoski też kroimy w piórka. Schab podsmażamy na patelni (7 minut), dodajemy cebulę i koper (smażymy 4 minuty), podlewamy sokiem pomidorowym. Redukujemy sos (ok 7 minut), dokładamy makaron i gotujemy razem jeszcze 5 minut. Wykładamy na talerze i posypujemy parmezanem. Ozdabiamy bazylią.