Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Schab z makaronem - z Polski do kuchni włoskiej
Schab z makaronem - z Polski do kuchni włoskiej - składniki:
Schab z makaronem - z Polski do kuchni włoskiej - sposób przygotowania:
Makaron (najlepiej durum) gotujemy al dente.
W tym samym czasie schab pocięty w paseczki przyprawiamy solą, pieprzem i ziołami, cebule szalotkę kroimy w piórka, koper włoski też kroimy w piórka. Schab podsmażamy na patelni (7 minut), dodajemy cebulę i koper (smażymy 4 minuty), podlewamy sokiem pomidorowym. Redukujemy sos (ok 7 minut), dokładamy makaron i gotujemy razem jeszcze 5 minut. Wykładamy na talerze i posypujemy parmezanem. Ozdabiamy bazylią.
- makaron
- schab (100g/ osoba)
- 2 cebule szalotki
- koper włoski
- butelka soku pomidorowego
- sól
- pieprz
- ulubione zioła
- parmezan
- bazylia
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki