Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Roladki z szynkowej

A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Roladki z szynkowej - składniki:
Roladki z szynkowej - sposób przygotowania: Kiełbasę obrać z osłonki. Gruszkę umyć, obrać, oczyścić z gniazda nasiennego i pokroić na sześć części. Zagotować 1 szklankę wody z dodatkiem soku z cytryny, cukru, szczypty imbiru i soli. Włożyć cząstki gruszki, gotować 2 min, a następnie osączyć i ostudzić. Majonez wymieszać z przetartymi owocami. Liście sałaty umyć i osuszyć.
Plastry kiełbasy owinąć wokół kawałków gruszki i spiąć wykałaczkami. Na talerzykach rozłożyć liście sałaty, na każdym kłaść roladkę, polać sosem i posypać płatkami migdałów.
Podawać z pieczywem.