Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Polędwica na dziko
Polędwica na dziko - składniki:
Polędwica na dziko - sposób przygotowania:
Przygotować marynatę: cebulę obrać i pokroić w krążki. Wszystkie składniki połączyć, dodać 2 szklanki wody, zagotować i ostudzić. Mięso umyć, zalać marynatą i odstawić do lodówki na 12 godz. Następnie wyjąć z marynaty, ułożyć w wysmarowanej masłem brytfannie, obłożyć plastrami boczku i piec 35 min w piekarniku nagrzanym do temperatury 200°C.
Podawać pokrojone w plastry, z pieczonymi ziemniakami i zasmażanymi buraczkami.
- 1.2 kg polędwicy wołowej
- 5 dag wędzonego boczku w cienkich plastrach do wysmarowania brytfanny: 2 łyżki masła
Marynata
1 szklanka octu winnego - 1 cebula (7 dag)
- po 5 ziaren ziela angielskiego i pieprzu
- 1 liść laurowy
- 2 goździki
- 2 łyżki cukru
- 1 łyżka soli
Podawać pokrojone w plastry, z pieczonymi ziemniakami i zasmażanymi buraczkami.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki