Sos z szalotek
- 2 szalotki
- 0.5 szklanki białego wina
- 2 łyżki białego octu winnego
- 0.5 kostki zimnego masła pokrojonego na kawałeczki
- sól
- biały pieprz
Informacje o Sos z szalotek
-
Musztarda diżońska
robieniu majonezu, doprawić dużą ilością świeżo mielonego pieprzu i solą. Sos powinien być gęsty i kremowy, ok. 1/2 szklanki. Ziemniaki ugotować w mundurkach, obrać i pokroić w kostkę. Wymieszać z sosem i szalotką. Jajka przepiórcze ugotować na twardo, obrać, pokroić na połówki
-
Słodko-słone: sałatki pełne smaku
lub rzymskiej 1/2 opakowania (50 g) rukoli 200 g wędzonego łososia w plastrach 100 g pomidorków koktajlowych 4 jajka 50 g czerwonych porzeczek (latem i jesienią) lub pestek granatu (zimą i wiosną) sos: 1 szalotka lub cebulka dymka (biała część) 1 łyżeczka musztardy typu Dijon 1 łyżka płynnego
-
Odrobina pikanterii - kilka pomysłów na dania z musztardą
) Sos: 1 szalotka lub cebulka dymka (biała część) 1 łyżeczka musztardy typu Dijon 1 łyżka płynnego miodu 8 łyżek (90 ml) oliwy z pierwszego tłoczenia 2 łyżki (30 ml) soku z cytryny sól Sałaty, pomidorki umyj i osusz. Jajka ugotuj na twardo, przestudź i obierz, a następnie pokrój w ćwiartki. Przygotuj
-
Sezonowe owoce w wykwintnych daniach? ?OczyWiśnie!"
potem przewracamy go na chwilę, żeby dopiec drugą stronę. A teraz czas na rzeczone wiśnie. Będziemy ich potrzebować do przygotowania sosu, który nada sezonowy charakter całej potrawie. Do jego przyrządzenia używamy również szalotki, imbiru, sosu sojowego oraz odrobiny żubrówki. Tak przygotowana kaczka
-
Jedzenie na poprawę nastroju
cannellini sól pieprz sos: 2 szalotki 1 łyżka musztardy typu Dijon 4 łyżki czerwonego octu winnego 1 pęczek bazylii 4 łyżki oliwy Sałatka z fasolki i pieczonej dyni - sposób przygotowania: Dynię umyj i pokrój w grubą kostkę (jeśli używasz hokkeido, nie musisz jej obierać ze skórki). Rozłóż na blasze
-
Przepis na kopytka nie tylko tradycyjne
ziemniaków 10 dag mąki pszennej 20 dag mąki z cieciorki 1 jajko 1 łyżka świeżego (lub 1 łyżeczka suszonego) rozmarynu sól i świeżo mielony pieprz do smaku Sos: 2 szalotki 1 łyżka oliwy 30 dag ryby morskiej o białym mięsie 1/2 kieliszka białego wytrawnego wina sól pieprz 1 szczypta rozmarynu 1
-
Dania z dynią
(400 g) białej fasolki cannellini sól pieprz Sos: 2 szalotki 1 łyżka musztardy typu Dijon 4 łyżki czerwonego octu winnego 1 pęczek bazylii 4 łyżki oliwy Dynię umyj i pokrój w grubą kostkę (jeśli używasz hokkeido, nie musisz jej obierać ze skórki). Rozłóż na blasze wyłożonej papierem do
-
Cud i miód - nie tylko słodkie przepisy
jesienią) lub pestek granatu (zimą i wiosną) sos: 1 szalotka lub cebulka dymka (biała część) 1 łyżeczka musztardy typu Dijon 1 łyżka płynnego miodu 8 łyżek (90 ml) oliwy z pierwszego tłoczenia 2 łyżki (30 ml) soku z cytryny sól Sałaty, pomidorki umyj i osusz. Jajka ugotuj na twardo, przestudź i
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki