Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Sałatka z polędwiczek wieprzowych
Sałatka z polędwiczek wieprzowych - składniki:
Sałatka z polędwiczek wieprzowych - sposób przygotowania:
Imbir obrać i pokroić w cienkie paski. Przygotować sos: skórki imbiru, połowę miodu i cukier włożyć do rondelka, wlać 100 ml wody i gotować, aż płyn zgęstnieje. Przecedzić, dodać resztę miodu i sok z cytryny. Śliwki namoczyć w winie i wyjąć. Polędwiczki umyć, obtoczyć w pieprzu i obsmażyć na oleju. Pod koniec smażenia wlać połowę sosu i dusić mięso do miękkości. Ostudzić i pokroić w cienkie plasterki. Grejpfrut obrać ze skóry i albedo i wyciąć z niego cząstki miąższu. Awokado obrać, przekroić wzdłuż na pół, wyjąć pestkę, miąższ pokroić w półplasterki. Sałatę opłukać, osączyć i porwać na małe kawałki. Przygotowane składniki włożyć do miski, dodać imbir, doprawić solą, polać pozostałym sosem i delikatnie wymieszać. Przed podaniem sałatkę posypać kiełkami.
- 20 dag polędwiczek wieprzowych
- 1 awokado (20 dag)
- 1 grejpfrut (35 dag)
- 10 dag śliwek wędzonych bez pestek
- 10 dag świeżego imbiru
- 1/2 główki sałaty lodowej
- 75 ml czerwonego wytrawnego wina
- 1 łyżeczka czarnego pieprzu mielonego
- sól do smażenia: 2 łyżki oleju do posypania sałatki: 5 dag kiełków słonecznika. Sos: 100 ml miodu pitnego dwójniaka
- 2 łyżki soku z cytryny
- 2 łyżki cukru
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki