Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Mule w porach

A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Mule w porach - składniki:
Mule w porach - sposób przygotowania: Mule, seler i pory oczyścić i umyć. Cebulę obrać. Warzywa pokroić w plasterki. Natkę pietruszki opłukać, osączyć i posiekać. Na dużej patelni roztopić połowę masła, dodać seler oraz cebulę i lekko podsmażyć. Wlać wino, włożyć połowę natki i mule. Gotować 3-5 min, aż do otwarcia się muszli.
Wyjąć muszle i wydobyć ze środka mule. Pory podsmażyć na pozostałym maśle i wraz z mulami oraz śmietaną dodać do cebuli i selera. Doprawić szafranem, lekko zamieszać i podgrzać.
Potrawę podawać gorącą, posypaną natką, z ryżem ugotowanym na sypko lub z bagietką