Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Jesiotr pieczony
Jesiotr pieczony - składniki:
Jesiotr pieczony - sposób przygotowania:
Jesiotra oczyść i umyj, natrzyj solą i skrop kilkoma łyżkami octu winnego. Włóż na godzinę do lodówki. Następnie wytrzyj rybę z nadmiaru soli, ułóż ją w natłuszczonym żaroodpornym naczyniu. Obłóż wiórkami masła, piecz 15-20 minut w temp. 150°C. Zrób sos: zagotuj śmietanę z winem i rozpuszczonym szafranem, przypraw solą i sokiem z cytryny. Polej rybę, krótko zapiecz. Podawaj z czerwonym kawiorem, posyp posiekanymi ziołami, udekoruj cytryną i czosnkiem. Możesz podawać z szafranowym ryżem.
Informacje o Jesiotr pieczony
-
Nie tylko karp
podaje się go zwykle z okazji ważnych uroczystości. Na pewno Wigilia jest dobrą okazją, żeby spróbować przygotować tę rybę. Jesiotr pieczony Składniki: 1 jesiotr (60-75 dag) sól ocet winny kilka łyżek masła Sos: 20 dag śmietany (36-proc.) 3-4 łyżki białego wytrawnego wina, np. Chablis sok z cytryny
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki