Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Terrina warzywna z Tyrolu

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (10 głosów)

Terrina warzywna z Tyrolu - składniki:
Terrina warzywna z Tyrolu - sposób przygotowania: Umyj i oczyść cukinie i bakłażana, pokrój wzdłuż na plasterki. Papryki oczyść, pokrój na ćwiartki. Warzywa oprósz pieprzem, skrop oliwą i odłóż na 30 minut. Osącz z oliwy, posól. Upiecz na grillu lub usmaż na rowkowanej patelni. Radicchio pokrój na kawałki. Formę na terrinę wyłóż folią, a potem grillowanymi plastrami cukinii. Kolejno wkładaj pozostałe warzywa i sałatę. Przykryj folią, dociśnij, odłóż na godzinę. Twaróg utrzyj mikserem na gładki krem, przypraw solą i pieprzem, połącz ze szczypiorkiem. Terrinę wyjmij z folii i pokrój w plastry. Podawaj z twarożkiem, szynką i pesto. Udekoruj natką i bazylią.

Informacje o Terrina warzywna z Tyrolu

  • Terrina

    Terrina

    przygotowane w foremce do terriny. Terrina warzywna Terrina warzywna z Tyrolu Terrina szparagowa z sosem Dijon Terrina z łososia wędzonego Terrina rybna