Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Wiedeński garnek huzarski z wołowiną
Wiedeński garnek huzarski z wołowiną - składniki:
Wiedeński garnek huzarski z wołowiną - sposób przygotowania:
Umyj i osusz mięso, pokrój je w kostkę. Przygotuj marynatę: posiekaj cebule, wymieszaj z winem, octem, koniakiem, czerwonym pieprzem, listkami laurowymi i goździkami. Marynatą polej mięso, przykryj i wstaw na noc do lodówki. Dobrze osącz, ale marynatę pozostaw. Marchewki obierz i pokrój w kostkę. Grzyby namocz i pokrój w paski. Rozgrzej olej, usmaż mięso (10 minut). Oprósz mąką, dodaj koncentrat i grzyby. Wlej marynatę i półtorej szklanki wody. Duś 45 minut pod przykryciem. Po 15 minutach dodaj marchewki. Po zakończeniu gotowania wymieszaj ze śmietaną, przypraw solą i pieprzem. Przed podaniem udekoruj natką.
- 60 dag dobrej wołowiny (biodrówka
- środkowa krzyżowa)
- 2 cebule
- 300 ml czerwonego wytrawnego wina
- 50 ml octu z czerwonego wina
- 50 ml koniaku
- czerwony pieprz
- 2 listki laurowe
- 2-3 goździki
- 2 marchewki
- 15 dag suszonych grzybków
- 2 łyżki oleju
- 1 czubata łyżka mąki
- 1 łyżka koncentratu pomidorowego
- 100 ml śmietany kremówki
- sól
- pieprz
- natka do dekoracji
A może coś innego?
Informacje o Wiedeński garnek huzarski z wołowiną
-
Menu dnia z solidnym gulaszem
Pielak To danie to rodzaj sycącego gulaszu wołowego. Wiedeński garnek huzarski z wołowiną 60 dag dobrej wołowiny (biodrówka, środkowa krzyżowa) 2 cebule 300 ml czerwonego wytrawnego wina 50 ml octu z czerwonego wina 50 ml koniaku czerwony pieprz 2 listki laurowe 2-3 goździki 2 marchewki 15 dag
-
Król przypraw
jego aromat jest bardziej owocowy i świeży. Wiedeński garnek huzarski z wołowiną 60 dag dobrej wołowiny (biodrówka środkowa krzyżowa) 2 cebule 300 ml czerwonego wytrawnego wina 50 ml octu z czerwonego wina 50 ml koniaku czerwony pieprz sól 2 listki laurowe 2-3 goździki
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki