Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Łosoś zapiekany z truskawkami

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (8 głosów)

Łosoś zapiekany z truskawkami - składniki:
Łosoś zapiekany z truskawkami - sposób przygotowania: Filety z łososia umyj, osusz, podziel na 4 części. Przypraw do smaku solą i pieprzem i lekko obsmaż na patelni. Następnie ułóż rybę na natłuszczonej blasze piekarnika, obłóż po wierzchu truskawkami pokrojonymi na plasterki i startym na wiórki serem. Zapiekaj, aż ser się stopi. Podawaj z podpieczoną bagietką.

Informacje o Łosoś zapiekany z truskawkami

  • Menu dnia [wynik głosowania na Facebooku]

    Menu dnia [wynik głosowania na Facebooku]

      Łosoś z truskawkami, ale z żółtym serem. Do tego z piekarnika. Hit tej wiosny? Obowiązkowo do spróbowania.   Łosoś zapiekany z truskawkami 40 dag surowego fileta z łososia norweskiego (bez skóry) 5 dag żółtego sera 20 dag truskawek sól pieprz Filety z łososia umyj, osusz, podziel na 4