Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Turecka zupa z soczewicy

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (42 głosy)

Turecka zupa z soczewicy - składniki:
Turecka zupa z soczewicy - sposób przygotowania: Stop masło w garnku, zeszklij posiekaną cebulę. Powoli wlewaj zimny bulion. Dodaj soczewicę i pokrojone w małą kostkę marchewki, posól, gotuj 40 minut. Zupę przetrzyj przez gęste sitko, gotuj jeszcze przez chwilę. Podawaj z plasterkiem cytryny.
Tureckie zupy są przeważnie dość łagodne w smaku, często przyprawia się je dopiero na stole, bezpośrednio przed podaniem. Zupa może, podobnie jak u nas, rozpoczynać posiłek, ale często też podawana jest tuż przed deserem, po wszystkich innych daniach
Przepis na fakes - grecką zupę z soczewicy [KUCHNIE ŚWIATA]

Informacje o Turecka zupa z soczewicy

  • Tureckie menu dnia

    Tureckie menu dnia

    Taka zupa z soczewicy jest bardzo prosta do wykonania i zarazem bardzo smaczna. Jeśli chcesz dodać jej nieco więcej aromatu, możesz przyprawić ją na przykład mieloną kolendrą. Turecka zupa z soczewicy 1 litr bulionu 25 dag czerwonej soczewicy 1 cebula 1 marchewka 1 łyżka masła sól Stop

  • Gęste, rozgrzewające zupy - tajska, meksykańska, turecka...

    Gęste, rozgrzewające zupy - tajska, meksykańska, turecka...

    . Doprawiamy solą i pieprzem. Zupę podgrzewamy jeszcze około 2 minut, nie dopuszczając do wrzenia. Przepis na meksykańską sopa de frijoles - zupę z czarnej fasoli [KUCHNIE ŚWIATA] Klasyczna turecka zupa z soczewicy (czyli süzme mercimek çorbasi)jest prosta do wykonania, sycąca, a przy tym

  • Soczewica na zdrowie

    Soczewica na zdrowie

      Ciepła sałatka z soczewicy i wędzonej kiełbasy   Soczewica w sosie czosnkowym po etiopsku   Turecka zupa z soczewicy