Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Zupa słodko-kwaśna z mlekiem kokosowym
Zupa słodko-kwaśna z mlekiem kokosowym - składniki:
Zupa słodko-kwaśna z mlekiem kokosowym - sposób przygotowania:
Ustaw kolbę kukurydzy pionowo na desce i ostrym nożem zetnij nasionka. Na dużej patelni rozgrzej olej, włóż kukurydzę, chili, szalotki, trawę cytrynową, dymki i paprykę, smaż 3-4 minuty, co jakiś czas mieszając. Wlej mleko kokosowe i bulion, ew. dodaj listki limonki. Zagotuj, przykryj. Zmniejsz ogień, gotuj 15 minut. Usuń trawę cytrynową. Do zupy włóż makaron i gotuj 4 minuty (aż będzie miękki). Zdejmij z ognia, dodaj sok z limonki i kolendrę. Przypraw solą, podawaj od razu po przygotowaniu.
- 1 kolba kukurydzy
- 1 łyżka oleju
- 1 czerwona chili (oczyszczona z nasionek i pokrojona na kawałki)
- 1 posiekana szalotka
- 2 zmiażdżone łodygi trawy cytrynowej
- 3 dymki pokrojone na kawałki
- 1 czerwona papryka (oczyszczona z nasion i pokrojona w paski)
- 300 ml mleka kokosowego z puszki
- 850 ml bulionu warzywnego
- 2 listki limonki kaffir (niekoniecznie)
- 18 dag makaronu (nitki lub spaghetti)
- sok z 1 limonki
- mały pęczek kolendry (grubo pokrojony)
- sól
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki