Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Pikantne skrzydełka z serowym dipem
Pikantne skrzydełka z serowym dipem - składniki:
Pikantne skrzydełka z serowym dipem - sposób przygotowania:
Skrzydełka starannie umyj, osusz papierowym ręcznikiem i ewentualnie pokrój na 3 części, odcinając przy tym ostre zakończenia. Przełóż te kawałki do salaterki, posyp solą i pieprzem, polej sosem chili, starannie wymieszaj, by przyprawy dotarły do wszystkich zakamarków skrzydełek. Przykryj salaterkę folią do żywności i wstaw na godzinę do lodówki. W tym czasie przygotuj dip serowy: rozkrusz i rozetrzyj pleśniowy ser, po czym zmiksuj go lub utrzyj, stopniowo dolewając śmietanę. Gdy sos będzie już zupełnie gładki, dopraw go do smaku pieprzem kajeńskim i ewentualnie jeszcze solą. Wyjmij z lodówki zamarynowane wcześniej skrzydełka i upiecz je na ruszcie na złoty kolor. Jeśli wolisz, możesz je usmażyć w gorącym głębokim oleju. Gotowe danie przełóż na półmisek i podaj z przygotowanym dipem serowym i z kawałkami surowego ogórka lub selera naciowego.
A może coś innego?
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki