Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Skrzydełka kurze Buffalo

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (15 głosów)

Skrzydełka kurze Buffalo - składniki:
Skrzydełka kurze Buffalo - sposób przygotowania: Wymieszaj składniki sosu, nie rozcierając ich, bo sos nie powinien być gładki. Seler pokrój na kilkucentymetrowe kawałki i włóż na pół godziny do wody z lodem. Odetnij i odrzuć końcówki skrzydełek. Następnie każde skrzydełko przekrój na pół w stawie. Rozgrzej olej, porcjami smaż osuszone kawałki mięsa (5-8 minut). Na patelni rozgrzej masło, dodaj sos chili i ocet, posól. Do sosu włóż skrzydełka i wymieszaj. Podawaj z dressingiem i selerem.

Informacje o Skrzydełka kurze Buffalo

  • Piknik bez widelca

    Piknik bez widelca

    oscypka i pomidora. Wszystko to przykryj plasterkami szynki parmeńskiej i udekoruj listkami bazylii lub oregano. Skrzydełka kurze Buffalo z serowym dressingiem Źródło: Miesięcznik ''Kuchnia'' Składniki

  • Kuchnia made in USA

    Kuchnia made in USA

    ulubionych dań Amerykanów. Skrzydełka kurze Buffalo: Dressing serowy: 1/2 szklanki majonezu 1/4 szklanki jogurtu 6 dag pokruszonego sera pleśniowego typu rokpol Oraz