Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Ensalada rusa (sałatka argentyńska)

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (8 głosów)

Ensalada rusa (sałatka argentyńska) - składniki:
Ensalada rusa (sałatka argentyńska) - sposób przygotowania: Ziemniaki wyszoruj, ugotuj w mundurkach w osolonej wodzie. Zalej zimną wodą, obierz i pokrój w kostkę. Jajka ugotuj na twardo, obierz i również pokrój w kostkę. Przełóż do miski, dodaj ziemniaki i warzywa. Oliwki osącz z zalewy i pokrój na kawałeczki, dodaj do miski z ziemniakami i jajkami, wymieszaj. Przygotuj sos z majonezu, musztardy i koperku, przypraw do smaku pieprzem i sokiem z cytryny. Sosem polej składniki sałatki i jeszcze raz lekko wymieszaj. Jeśli trzeba, przypraw solą i pieprzem. Sałatka jest najlepsza następnego dnia, gdy się dobrze przegryzie.