Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Beijinhos de coco (gałki mleczko-kokosowe)
Beijinhos de coco (gałki mleczko-kokosowe) - składniki:
Beijinhos de coco (gałki mleczko-kokosowe) - sposób przygotowania:
Zmiksuj żółtka z mlekiem skondensowanym. Otrzymaną masę wlej do garnka i ciągle mieszając, podgrzewaj tak długo, aż zgęstnieje i zacznie odklejać się od dna. Przygotuj płaską szklaną formę, natłuść jej dno masłem, napełnij przygotowaną masą, a powierzchnię posyp wiórkami kokosowymi (lub grubym cukrem kryształem). Odstaw do zastygnięcia, a potem pokrój na kawałki. Możesz także ulepić kulki z zimnej masy i otoczyć je w wiórkach.
To jest ulubiony przepis maki0803, zobacz jej ulubione przepisy
- 6 żółtek
- 1 puszka słodzonego mleka skondesowanego
Oraz: - wiórki kokosowe do posypania kuleczek
- masło do formy
To jest ulubiony przepis maki0803, zobacz jej ulubione przepisy
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki