Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Krewetki po kubańsku

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (10 głosów)

Krewetki po kubańsku - składniki:
Krewetki po kubańsku - sposób przygotowania: Oczyść, obierz i opłucz krewetki, skrop je oliwą i kilkoma kroplami octu balsamicznego. Posyp drobniutko posiekaną chili i wymieszaj. Odstaw na kilka minut, a następnie podsmaż z posiekaną cebulą i czosnkiem, skrop sokiem z cytryny, dodaj masło i miód. Przygotuj sos paprykowy: paprykę posiekaj, dodaj pokrojoną chili, przypraw do smaku solą i pieprzem, a potem zmiksuj w blenderze. Wymieszaj z kolendrą. Dziki ryż ugotuj według przepisu na opakowaniu. Krewetki podawaj na dzikim ryżu, skropione sosem paprykowym. Możesz udekorować sałatą i świeżą papryczką chili
Krewetki w kokosowej panierce