Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Śledź siekany

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (12 głosów)

Śledź siekany - składniki:
Śledź siekany - sposób przygotowania: Filety zalej zimną wodą i odstaw na 30 minut (wody powinno być dużo, śledzie nie mogą być odkryte). Potem przełóż na sitko, aby odciekły, delikatnie osusz papierowym ręcznikiem i drobniutko posiekaj. Posiekaj także cebulę i ugotowane na twardo, obrane jajka, dodaj do śledzi, wymieszaj. Wlej oliwę i ocet, dodaj cukier, jeszcze raz dokładnie wymieszaj.

Informacje o Śledź siekany

  • 12 dań na świąteczny stół

    12 dań na świąteczny stół

    Śledź siekany Składniki: 50 dag filetów śledziowych (matiasów) 2-3 średnie cebule 4 jajka 4 łyżki dobrej oliwy 1 łyżka octu winnego 2 łyżki cukru Filety zalej zimną wodą i odstaw na 30 minut (wody powinno być dużo, śledzie nie mogą być odkryte). Potem przełóż na sitko, aby odciekły