Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Śledź siekany
Śledź siekany - składniki:
Śledź siekany - sposób przygotowania:
Filety zalej zimną wodą i odstaw na 30 minut (wody powinno być dużo, śledzie nie mogą być odkryte). Potem przełóż na sitko, aby odciekły, delikatnie osusz papierowym ręcznikiem i drobniutko posiekaj. Posiekaj także cebulę i ugotowane na twardo, obrane jajka, dodaj do śledzi, wymieszaj. Wlej oliwę i ocet, dodaj cukier, jeszcze raz dokładnie wymieszaj.
- 50 dag filetów śledziowych (matiasów)
- 2-3 średnie cebule
- 4 jajka
- 4 łyżki dobrej oliwy
- 1 łyżka octu winnego
- 2 łyżki cukru
A może coś innego?
Informacje o Śledź siekany
-
12 dań na świąteczny stół
Śledź siekany Składniki: 50 dag filetów śledziowych (matiasów) 2-3 średnie cebule 4 jajka 4 łyżki dobrej oliwy 1 łyżka octu winnego 2 łyżki cukru Filety zalej zimną wodą i odstaw na 30 minut (wody powinno być dużo, śledzie nie mogą być odkryte). Potem przełóż na sitko, aby odciekły
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki