Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Tagliatelle z serem ricotta

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (17 głosów)

Tagliatelle z serem ricotta - składniki:
Tagliatelle z serem ricotta - sposób przygotowania: Ugotuj makaron al dente. Do wrzątku dolej łyżkę oliwy. Makaron odcedź, dodaj masło i wymieszaj. Przełóż do garnka i odstaw w ciepłe miejsce. Zrób sos: wymieszaj migdały, pokrojony ser, gałkę muszkatołową, cynamon i śmietanę. Gotuj sos na wolnym ogniu, aż zgęstnieje, dodaj pozostałą oliwę i powoli dolewaj bulion. Mieszaj, aż uzyskasz gładką masę. Możesz doprawić do smaku solą i pieprzem. Makaron przełóż na wcześniej podgrzany półmisek, polej sosem i dobrze wymieszaj. Posyp zrumienionymi i posiekanymi orzeszkami piniowymi.