Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Tagliatelle z serem ricotta
Tagliatelle z serem ricotta - składniki:
Tagliatelle z serem ricotta - sposób przygotowania:
Ugotuj makaron al dente. Do wrzątku dolej łyżkę oliwy. Makaron odcedź, dodaj masło i wymieszaj. Przełóż do garnka i odstaw w ciepłe miejsce. Zrób sos: wymieszaj migdały, pokrojony ser, gałkę muszkatołową, cynamon i śmietanę. Gotuj sos na wolnym ogniu, aż zgęstnieje, dodaj pozostałą oliwę i powoli dolewaj bulion. Mieszaj, aż uzyskasz gładką masę. Możesz doprawić do smaku solą i pieprzem. Makaron przełóż na wcześniej podgrzany półmisek, polej sosem i dobrze wymieszaj. Posyp zrumienionymi i posiekanymi orzeszkami piniowymi.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki