Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Pieczone ziemniaki z włoskim sosem
Pieczone ziemniaki z włoskim sosem - składniki:
Pieczone ziemniaki z włoskim sosem - sposób przygotowania:
Ziemniaki wyszoruj, z jednej strony natnij na krzyż i zawiń w folię aluminiową (każdy oddzielnie). Ułóż na blasze i piecz 50 minut na grillu lub w piekarniku nagrzanym do 200°C. Natkę posiekaj, zmiksuj z czosnkiem i serem, powoli wlewając oliwę. Przypraw solą i pieprzem. Upieczone ziemniaki rozchyl widelcem w miejscu nacięć i nałóż po 2 łyżeczki sosu. Resztę sosu podawaj oddzielnie.
- 8 ziemniaków
- 2 pęczki natki
- 3 ząbki czosnku
- 10 dag startego sera gouda
- 1/2 szklanki oliwy
- sól
- pieprz
Pyszne ziemniaczki w skorupkach
A może coś innego?
Informacje o Pieczone ziemniaki z włoskim sosem
-
Menu dnia z zaskakującymi ziemniakami
zaskoczyć! Pieczone ziemniaki z włoskim sosem 8 ziemniaków 2 pęczki natki 3 ząbki czosnku 10 dag startego sera gouda 1/2 szklanki oliwy sól pieprz Ziemniaki wyszoruj, z jednej strony natnij na krzyż i zawiń w folię aluminiową (każdy oddzielnie). Ułóż na blasze i piecz 50 minut na grillu lub w
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki