Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Vesalica (nadziewany schab po serbsku)

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (15 głosów)

Vesalica (nadziewany schab po serbsku) - składniki:
  • 1 kg schabu środkowego
  • 4 plastry ostrego żółtego sera
  • 4 plastry suszonej dojrzewającej szynki
  • oliwa
  • czosnek
Vesalica (nadziewany schab po serbsku) - sposób przygotowania: Schab podziel na 4 porcje i rozbij na kształt kotletów. Do każdej porcji włóż plaster żółtego ostrego sera i suszonej szynki. Zwiń w rulony i upiecz na ruszcie, co jakiś czas smarując oliwą z czosnkiem.

Informacje o Vesalica (nadziewany schab po serbsku)

  • Bałkańskie menu dnia

    Bałkańskie menu dnia

    karczku czy kiełbasy. Vesalica (nadziewany schab po serbsku) 1 kg schabu środkowego 4 plastry ostrego żółtego sera 4 plastry suszonej dojrzewającej szynki oliwa czosnek Schab podziel na 4 porcje i rozbij na kształt kotletów. Do każdej porcji włóż plaster żółtego ostrego sera i suszonej szynki