Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Gulasz z karkówki z owocami

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (5 głosów)

Gulasz z karkówki z owocami - składniki:
Gulasz z karkówki z owocami - sposób przygotowania: Rozgrzej masło i olej, wrzuć mięso, smaż 4 minuty. Przełóż do miski, a na tłuszcz ze smażenia wrzuć cebulę i czosnek. Smaż 10 minut, oprósz mąką, zasmaż. Dodaj bulion, cydr lub sok, piwo, musztardę, kolendrę, cynamon i sól, zagotuj. Ponownie włóż mięso (wraz z całym sokiem, który wypłynął), dodaj owoce. Rondel wstaw do piekarnika, przykryj, duś godzinę w temp. 175°C. Potem odkryj i duś, aż mięso będzie miękkie, a sos zgęstnieje. Przypraw do smaku.
Gulasz wołowy