Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Krem kalafiorowy

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Krem kalafiorowy - składniki:
Krem kalafiorowy - sposób przygotowania: Ugotowany i przestudzony kalafior miksujemy z sokiem z cytryny,wyciśniętym czosnkiem, pieprzem i szczyptą gałki muszkatołowej. Dodajemy majonez i sól do smaku. Podajemy letnie lub zimne z chipsami w oddzielnej miseczce lub na malutkich tostach do aperitifu lub jako smarowidło na przystawkę. Kalafiorowy krem świetnie komponuje się z wędzonymi rybami. Można go więc "pokombinować", jako oddzielną potrawę z musem z wędzonych ryb. Mus z ryb kładziemy na spód foremki wyłożonej przezroczystą folią. Przykryty folią wstawiamy na 2 godziny do lodówki.
Do kremu kalafiorowego dodajemy rozpuszczoną w małej ilości wody, ostudzoną żelatynę i również chłodzimy przez 2 godziny. Krem z kalafiora nakładamy na wierzch musu rybnego i chłodzimy jeszcze 2 godziny.

Informacje o Krem kalafiorowy